Afscheid kinderhuis en Flo en Saar
Door: Wieke
Blijf op de hoogte en volg Wieke
26 Juni 2007 | Suriname, Paramaribo
Alle stagiaires hebben ook nog in mijn vriendenboekje geschreven. Dat is nu helemaal, leuke herinnering. Was een goed cadeautjes van Floor vorig jaar voor mijn verjaardag. Voor stagiaire Leentje is het raar dat zij nu nog een maand blijft. Met de twee nieuwe stagiaires dan. Ouder meisje Geeta vraagt mijn adres omdat ze waarschijnlijk over een tijdje naar Nederland komt om haar vriend te ontmoeten. Ik beloof iedereen dat ik foto’s ga sturen vanuit Nederland. Want met foto’s van zichzelf kan je ze ontzettend blij maken.
Nalinie, meisje van 14 jaar, heeft op het bord in ons lokaal nog wat geschreven als verassing. Misschien is het leesbaar op de foto die ik ervan gemaakt heb. Nalinie is trouwens het meisje dat op de foto hurkend voor de muurschildering zit.
Tegen 18u bedanken we Mariska nogmaals ( Mala is plotseling weg ) en gaan we toch maar naar huis. Na vandaag komen we er niet meer terug. Dat wil ik zelf niet. Dat maakt het niet makkelijker. Thuis zijn Floor en Sarah klaar voor hun vertrek. Zij worden vannacht om 3u door de taxi opgehaald voor hun vakantie in Trinidad. Het plan is dat ze twee weken in Trinidad en twee weken in Tobago zullen zijn. Vanavond eten we met alle huisgenoten samen omdat na vandaag steeds mensen weg zullen gaan. Ieder huis heeft iets gemaakt. Wij een fruitsalade, baka bana’s en kroepoek. Zelf kroepoek maken is echt een aanrader, zo komisch hoe dat razendsnel uitzet in de hete olie.
Na het eten ben ik echt doodop. Van de hele dag en het slechte slapen de afgelopen nachten. Ik ga even een paar uur slapen maar kom natuurlijk mijn bed uit om Floor en Sarah uit te zwaaien. Het is raar voor hun dat wij over een week vanuit Nederland gaan mailen hoe het is en zo. En raar voor Miek en mij dat wij alleen thuis zijn en niet kunnen meemaken hoe zij 24 juli op Schiphol aankomen. De afgelopen maanden hebben we constant geweten waar iedereen was en wat we aan het doen waren. Dat is vanaf nu niet meer zo. Hoe vaak we wel niet tegen elkaar zeggen: hoe zou het zijn als…En van: als dat en dat is, zal het snel gaan…EN NU ZIJN WE ECHT BIJ DAT MOMENT AANBELAND. Dag Flo en Saar, fijne vakantie, geen ruziemaken en ook een beetje aan ons denken!
26 Juni 2007 - 22:13
Jos B.:
ja Wieke, het is heel raar: deze uren, de laatste dagen, de komende dagen en weken. Na al die maanden met zijn viertjes en later met bezoek, ... ik vind het wel een bijzondere ervaring en prestatie die jullie nooit meer afgepakt kan worden.
Tot in Nederland - groetJOS