Schoenendoosactie week 11 en 12 - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Wieke Sloven - WaarBenJij.nu Schoenendoosactie week 11 en 12 - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Wieke Sloven - WaarBenJij.nu

Schoenendoosactie week 11 en 12

Door: Wieke

Blijf op de hoogte en volg Wieke

23 Maart 2007 | Suriname, Paramaribo

Schoenendoosactie week 11 en 12

Er is de afgelopen weken van alles gebeurd. Ik zou het liefst alles tot in de detail vertellen om jullie helemaal op de hoogte te houden. Maar daar heb ik geen tijd voor.
Wel heb ik jullie kunnen verblijden met een link naar mijn fotosite! De meeste foto’s tot zover staan er inmiddels op. Voor andere foto’s moet je even kijken op de site van annemiekjanssen, floorinsuriname en sarahvangiels.
Mijn daagjes zitten erg vol. S’ochtends met wassen ( handwassen is best tijdrovend ), stageverslagen en kleine dingetjes die moeten gebeuren. Ook ben ik vorige week vaak vroeger naar stage gegaan ivm met een project. Vanuit basisschool de Touwladder uit Sint Michelsgestel in Nederland is een schoenendozenactie gehouden. De leerlingen hebben voor ieder kind van kinderhuis Arya Dewaker een doos gevuld met spulletjes. Deze dozen kwam samen met andere spullen voor het kinderhuis, dinsdag aan met een container. Vorige week kwamen twee mensen langs die dit geheel georganiseerd hadden. De vraag was of we van het uitdelen van de schoenendozen een feestdag konden maken. Wij, stagiaires, waren natuurlijk erg enthousiast. Want we gunnen onze kinderen alles en zeker een gezellige dag. Dus wij aan het vergaderen geslagen maar vooral ACTIE ONDERNEMEN want we hadden maar een paar dagen. Woensdag was het dan zover. We waren al om 9 uur op het kinderhuis. We gingen de eetzaal en de binnenplaats versieren met slinger en ballonnen. Hier zouden onze begeleidster voor zorgen maar dit was niet gebeurt. Omdat we al zoiets verwacht hadden, hadden Annemiek en ik zelf slinger en ballonnen uit onze doos meegenomen. Andere stagiaires hebben de hele ochtend pannenkoeken staan bakken. Verder hadden we een spandoek gemaakt met ‘bedankt basisschool de Touwladder’ en dan alle verfhandjes met namen van onze kinderen eromheen. We hadden tekeningen gemaakt, met spullen uit de dozen van Annemiek en mij, en daar een slinger van gemaakt. Dus bedankt voor al het gekregen papier en stiften en dergelijke want dat kwam zeker van pas! Pannenkoek versieren vonden de kinderen een vreemde activiteit maar de meesten vonden het wel lekker. Het uidelen van de dozen gebeurde per klas. De andere klassen deden terwijl spelletjes op het grasveld. Volgende week zet ik foto’s van deze dag en de voorbereidingen erop. Kunnen jullie gelijk alle kindjes van mijn klasje zien. Ik heb de 2e klas (groep 3) en de kids heten: Dennie, Varsha, Ravesh, Vishaal, Vishal, Ritesh, Viren, Vikash, Prashant. Varsha is het enige meisje, ze is 10 jaar en erg zwak in lezen en klok kijken. Oja de ‘V’ spreek je uit als een ‘W’. Dennie is een schat en ontzettend sociaal. Ravesh is de deugniet van de klas en vaak vervelend. Vishaal is een makkelijke gemiddelde leerling. Vishal is het broertje van Varsha en zit samen met zijn moeder en nog 2 broertjes in het kinderhuis. Ritesh is al 11 jaar en zit nog steeds in de 2e klas. Veel kinderen hebben voor bepaalde stof echt Remedial teaching nodig. Ik geef dat af en toe maar de tijd ontbreekt helaas…zo zonde. Viren is net nieuw en zit samen met 2 zussen en moeder in het kinderhuis. Vikash werkt niet goed omdat hij zich niet kan concentreren met anderen om zich heen. Prashant stottert en is de lieverd van de klas.
Maar goed dat was even een uitbreiding. De foto’s volgende week spreken voor zich hoe de dozen werden overgedragen aan de kinderen. De kinderen hadden een kroontje met hun naam erop aan, zodat op de foto’s goed te zien is welk kind zijn doos ontvangt. Peer, een man vanuit Nederland, heeft hier ook foto’s van gemaakt en laat deze dan in Nederland weer aan de Touwladder zien.
Verder heeft Peer, vroeger schilder van beroep, veel verf meegenomen in de container. Volgende week gaan we met hem en de kinderen samen het kinderhuis opknappen. Het is de bedoeling dat de kinderen zelf mee mogen helpen, dus dat vind ik erg leuk. Maar dat is volgende week. Na de feestdag van woensdag waren Annemiek en ik bekaf en lagen we vroeg in bed. Nu terug naar de regelmaat en structuur van: eten- rusten- huiswerkbegeleiding- baden.

• 23 Maart 2007 - 15:11

Mam:

Wiek dat was SUPER ik geloof direct dat jullie moe waren. Heel veel succes met schilderen kun je daar ook gelijk wat vaardigheid in opdoen makkelijk voor thuis ha ha. Wie weet kunnen wij ook op de site van de touwladder om mee te kijken. Wiekie wees lief voor de schildpadden dit weekend en veel lol maken!!!!!!!

• 23 Maart 2007 - 16:46

Kimberly:

Wat een leuke actie! De kinderen zullen het echt als een feestdag hebben ervaren denk ik zo! Wel moeilijke namen... kende je hun namen snel?
    Goed om te horen dat er toch van verschillende kanten hulp wordt aangeboden aan het kinderhuis.
    Ben je inmiddels al helemaal gewend aan het leven daar? Heel veel plezier en succes weer verder.
    Kus