Week 11 en 12, maart 2007 - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Wieke Sloven - WaarBenJij.nu Week 11 en 12, maart 2007 - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Wieke Sloven - WaarBenJij.nu

Week 11 en 12, maart 2007

Door: Wieke

Blijf op de hoogte en volg Wieke

23 Maart 2007 | Suriname, Paramaribo

Week 11 en 12, maart 2007

En wat is er nog meer gebeurd in die 2 drukke weekjes behalve het organiseren van het schoenendozenproject en de feestdag…
Di 13-3-7 hebben we na salsales roti gehaald hier in de buurt. Was heerlijk. En handig dat ik gewoon vegetarische roti kon bestellen. Ik heb er de volgende dag ook nog van gegeten en was maar 8 srd kwijt. Dus het kan zeker: uit eten voor 2 euro.
Oja de salsa trouwens is leuk, maar niet echt een uitdaging voor mij. Maar ach, het is leuk om erbij te doen. Het is alleen pittig na een stagedag omdat ik daarna gelijk doormoet naar salsales die ook nog 2 uur duurt. Vrijdag 30 maart is de laatste keer en tevens het afdansen. Dat is op Sarah haar verjaardag. Ik heb al gehoord dat je geen punten krijgt. Van ieder jurylid krijg je een ‘ja’ of een ‘nee’. Ik zie het wel. Ik ga in ieder geval door met de semi-gevorderden cursus die op maandag en donderdag zal zijn.
Zaterdag 17-3-7 hadden we een voetbaltournooi met kinderhuis Saron en Sanatan Dharm. Dat moest ook nog georganiseerd worden in die week maar was niet veel werk. Samen met stagiaires Evelyn en Annemiek en 16 jongens in de bus naar kinderhuis Saron. Het was een leuke middag, maar vet verloren hebben we wel want onze jongens voetballen haast nooit.
Zondag 18-3-7 een dagje gerelaxed bij Colakreek. Met de taxi daar naartoe. Was 1,5 uur rijden. Ik had het heel anders verwacht, meer een riviertje in een bos of zo. Maar het was voorzien van toiletten, hutten en dergelijke. De taxichauffeur bleef ook die dag maar daar hadden we geen last van. Ik vond Colakreek erg vergelijkbaar met White Beach. Leuk om te relaxen maar niet bijzonder. De naam is heel erg bekend omdat het water de kleur van cola heeft.
Deze week, week 12 bestonden mijn dagen echt uit: sochtends stageverslag maken en eind van de ochtend snel naar stage toe. Ik ben erg toe aan een dagje niks of een ochtendje winkelen.
Dinsdag na salsa bij ’t Lekkerbekje gegeten. Heerlijk weer eens een stukje vis op.
Het regende keihard toen we erheen liepen maar vervolgens zaten we lekker buiten onder een afdakje. Het eten was er heel snel. Ik had een lekkerbekje met frietjes op.
Daarna hadden we zin in een ijsje en zijn we bij Tangelo, dat zit naast hotel Torarica, ijs gaan eten. Ik natuurlijk een chocofreak: chocoijs met smarties en stukjes koek. Mmmmmmmmm, al mensen jaloers gemaakt? Kom maar langs en ik trakteer je HAAHa!
Oja ik heb ook nog veel post gehad van de week, ook verjaardagspost. Ik heb zoveel post gehad, echt heel leuk, dank julliewel! Alles hangt boven mijn bed, de muur is supervol.
Zaterdagochtend 24 maart om 6uur vertrekken we naar Galibi. Dit is een eiland waar schildpadden snachts hun eieren leggen. We gaan gewoon met ons 4tjes. We zijn 1 nachtje weg en slapen gewoon in een bed. Het is ongeveer 4 uur rijden. We gaan per bus en per boot.
Ik vertel volgende week hoe het was.

Nu ga ik snel: naar stage! En vanavond weer salsa.

• 23 Maart 2007 - 15:20

Mam:

Wat ben je toch een lekkerbek!!!! Leuk hoor Wieke dat je al die dingen op je site zet iedereen kan het met je meebeleven en we weten bijna van dag tot dag waar je mee bezig bent. G a zo door

• 23 Maart 2007 - 16:35

Linda:

Heej wieke,
    wat een avontuur zeg. Jullie doen leuke dingen op stage! En daarbuiten natuurlijk ook.
    Volgens mij heeft iedereen t wel naar zijn zin.
    Maarrr als jullie terugkomen dan mag je me ook trakteren op een lekker chocoladeijsje ;) Haha, of we gaan weer keer gourmetten, met veel vis voor jou, en dan eten we als toetje lekkere ijsjes (en heerlijk chocoladecake die ik van de week gebakken heb!) Jaaammmiee.. heb er nu al zin in.
    Nou meis, veel plezier nog en groetjes aan de rest.
    kuss linda

• 23 Maart 2007 - 16:36

Linda:

.. ik bedoel natuurlijk niet dat ik die cake die ik van de week gebakken heb een half jaar ga bewaren tot jullie terugkomen.. dan bak ik weer een nieuwe hahaha

• 25 Maart 2007 - 19:23

Yvonne:

Wat een leuke verhaaltjes toch ;) Misschien moet je er iets mee doen, haha
    Liefs!

• 26 Maart 2007 - 13:35

Gaby:

eej wieke,
    hoe is het nou? lang niet gesproke :p het bevalt zo te zien wel goed hè.. alle verhalen klinken iig erg leuk!!
    heel veel plezier nog en spreke elkaar snel weer!!
    kusjes