Week 16 - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Wieke Sloven - WaarBenJij.nu Week 16 - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Wieke Sloven - WaarBenJij.nu

Week 16

Door: Wieke

Blijf op de hoogte en volg Wieke

13 Mei 2007 | Suriname, Paramaribo

Week 16
Dinsdag 17 april zijn we nog voor Sarahs verjaardag naar de Thermen geweest. Dat is een soort kuuroord. S’ochtends stage gelopen omdat het toch paasvakantie was (duurt hier 3 weken) en s’middags met de taxi er naar toe. Van 16 uur tot 19 uur hebben we genoten van een WARME DOUCHE ( het hoogtepunt ), stoomcabine, zwembad, scrubbehandeling en massage. Daarna voelden we ons heel schoon. Vooral omdat je je hier altijd plakkerig en zweterig voelt. Aan de koude douche thuis ben ik al redelijk gewend. Maar als je dan onder een warme staat dan krijg je toch even heimwee aan je Nederlandse douche thuis.
Woensdag zijn we met het kinderhuis naar een musical geweest. Als we ergens naartoe gaan, doen de stagiaires dat dus alleen. Ik weet niet of ik dat al eerder heb verteld. Er is verder geen begeleiding die meegaat. We gaan met 4 stagiaires met een bus die speciaal de kinderen van het kinderhuis naar uitjes brengt. Ik ben dat eigenlijk al gewend en vind het heel normaal maar in Nederland mag je dat als stagiaire niet zomaar. Het was een heel leuk musicalstuk dat is bedacht vanuit een Amsterdams project. Het heet: stop je hoofd nooit in een spinnenweb. Het werd gespeeld door kinderen. Het was juist voor ons ook heel leuk omdat er in de tekst en in de liedjes woordspelingen staan over Surinaamse en Nederlandse taal. Nadat we de kinderen weer af hadden gezet, zijn we ( Miek en ik ) met Leentje en Evelyn in de stad bij Tangelo een ijsje gaan eten. Ik keek helemaal uit naar een chocofreak, was het chocoladeijs op! Tis wat he..dan maar een dame blanche..
Donderdagochtend hebben Miek en ik weer een afspraak met Leentje en Evelyn. Bij Zus & Zo, hebben we ook met Sarahs verjaardag geluncht, voor stage uit. Ze hebben daar echt allerlei heerlijks. Ik heb een broodje gezond op. Na salsa ga ik met Floor en Sarah bij Starzz ( = discotheek ) eten en heb een vegetarische lasagna op.
Zaterdag zijn Sarah en Floor zwemmen en Miek en ik naar de stad om cadeautjes voor Floor te halen. Namens haar ouders krijgt ze een grote bos met Surinaamse bloemen. Aan de waterkant staan hier veel bloemenkraampjes. Van ons krijgt ze een boek. Het is van de dezelfde schrijfster als waar ze al een boek over gelezen heeft. Daarin werd over Suriname verteld en de slaventijd. Naar aanleiding van dat boek is er ook een boottocht. Deze toch wilden we eigenlijk morgen op haar verjaardag doen als verassing maar dat kon niet vanwege het getij van het water. We hebben dus een tegoedbon gemaakt. De boottocht hebben we vrijdag 4 mei gedaan. Met de vader van Floor erbij want die is, net zoals de vriend van Annemiek, dinsdag 24 april aangekomen. Over de boottocht later meer.
Die avond waren we uitgenodigd bij de 70ste verjaardag van de tante van Ruth Jacott ( verre kennissen van Floor ). We kwamen echt op een Surinaams feest met een soort kerkdienst vooraf, veel eten en dansen. Het dansen was 10 minuutjes, dan ging iedereen weer zitten en dan begon het bandje weer en ging je weer dansen. Zelfs de oudere mensen bleven niet zitten. We waren er al om 18.30u en zijn iets na elven weg gegaan. Het feest werd gehouden in zo’n ruimte naast een kerk.
Zondag de verjaardag van Floor gevierd. Ze kreeg ontbijt op bed. Overdag hadden we weer eens geen stroom en water. Het was lekker weer en we zijn gaan zwemmen. S’avonds een pannenkoek appel-kaas gegeten.

• 16 Mei 2007 - 16:39

Henk En Elize:

Ha Wieke,

Geniet vooral nog even van Suriname, want je went hier zo weer aan het kille Nederland (waar we overigens goed en wel zijn aangekomen)

Lieve groet vanuit Nederland,

Henk en Elize

• 18 Mei 2007 - 17:45

Michel:

Hee kleine! Leuk dat je daar ook flink aant dansen bent :-) Je avonturen zijn leuk om te lezen hoor! Groetjesss

• 20 Mei 2007 - 09:24

Kimberly:

Hey Wieke,

Echtleuk dat je daar ook bent gaan dansen! Ik kwam laatst je danspartner tegen in de Mac die zei dat het niet lang meer duurde voordat je terug kwam. Wanneer kom je terug?
    Zoals ik in het bericht van je vader las, ben je al helemaal gewend. Het lijkt me ook wel jammer om weer terug te gaan.

Heel veel plezier nog.
    Kus