Boottocht plantagegebieden 4-5-7
Door: Wieke
Blijf op de hoogte en volg Wieke
22 Mei 2007 | Suriname, Paramaribo
Naar aanleiding van de boeken van Cynthia mc Leod en als verjaardagscadeau voor Floor.
Annemiek en Maurice waren er niet bij want die waren op trip naar Brownsberg. Gelukkig zitten we op een redelijk overdekte boot want het weer zit niet mee. Het boot heeft een dak en van die plastic zeilen aan de zijkant. De regen komt daar met de wind wel langs, maar het is te doen. Bijna de hele dag regen geeft toch een andere sfeer. We varen langs dorpjes die oude plantagegebieden zijn. Van de plantages zelf is vrijwel niets meer te zien. We zijn jammer genoeg alleen uitgestapt bij Fredriksdorp vanwege het weer en het waterpeil. Fredriksdorp had veel weg van Nieuw-Amsterdam. Daar ben ik langs geweest tijdens de boottocht naar Braamspunt. De gebouwtjes lijken op houten vakantiewoningen. Het is een flinke modderpoel want bestrating is er niet. Als ik met mijn voeten in de rode mieren stap, kan ik het verhaal van de gids niet meer volgen. Wat een rotwerk om die beestjes uit mijn sandalen te krijgen. De woningen zijn de vroegere directeurswoning en dokterswoning. We zitten op een overdekt terras bij een gebouw dat vroeger een gevangenis was. Op een gegeven moment is het dan even een uurtje droog dus loop ik een extra rondje in Fredriksdorp. Het is heel klein dus je bent er zo door heen. Rond 12 uur gaan we weer varen. We varen langs Rust en Werk, Nieuw-Amsterdam, Katwijk, enz. Klinkt erg Nederlands he! Onze vrouwelijke gids vertelt veel op de boot. Verder heb ik lol met een meisje van 6 jaar dat niet kan stoppen met praten. Als het me eindelijk lukt om foto’s op de site zetten, zie je haar. Het is een gemengd gezelschap van Nederlandse toeristen en Surinamers. Zoals bij elke trip krijgen een wit broodje als ontbijt en rijst als lunch. Als tussendoortje een keer een rozijnenbol en een cakeje. Om 16u zijn we weer terug. Sarah gaat s’avonds nog naar een optreden van Nick & Simon. Die hadden we al gespot woensdag bij ’t Vat.
22 Mei 2007 - 19:47
Mam:
die kabel moeten ze nu toch snel repareren hoor ik wil fotoos zien!!!!!!!!!!!anders zal ik zelf eens even komen. Met Kas o zo